Philippe De Smet, trombone   

Geboren, getogen en woonachtig in Gent, Belgie. Philippe begon zijn muzikale loopbaan als banjo- en gitarist. Stapte over op trombone en speelde met de Occasional Jazzband op het Lugano Festival in Zwitserland, dat later het bekende Festa New Orleans Music Ascona werd. Philippe speelt daar elk jaar sinds 1977, met diverse bands. In 1977 werd hij lid van de Roof Jazzband, en twee jaar later van The Rudi Balliu Society Serenaders. Behalve in deze orkesten was Philippe te horen in diverse formaties in Belgie. Hij toerde met Sing Miller en maakte opnames met Geoff Bull uit Australia. Pioniers als Preston Jackson, Louis Nelson en Frog Joseph beinvloedden zijn trombonespel. Begin jaren 80 pakte Philippe ook de tenor saxophone op, werd vast lid van de Superior Dance Band, toerde met Kid Thomas Valentine en Thomas Jefferson, speelde enige tijd in the Sammy Rimington Band en richtte met de legendarische drummer Maurice Van Eyck The New Orleans Z'hulus op. Vijf jaren speelde Philippe in Scandinavie met Didier Geers en Ceasar Anderson.
In 1988 werd Philippe gevraagd trombonist Louis Nelson te vervangen in The Louis Nelson All Stars met o.a Danny Barker, Chester Zardis, Pud Brown and Butch Thompson; a full American Band. Ook in dat jaar trad hij toe tot de David Livingstone Jazz Messengers van Ad van Beerendonk.
Sindsdien maakte Philippe trips naar Hongarije, China, Australie, Roemenie, Japan, en natuurlijk Nederland, met alle grote namen uit de New Orleans Revival scene. Hij is te horen op een groot aantal LP's en CD's.