Sunset Swing bestaat uit vijf muzikanten met een gemeenschappelijke liefde, de swingstijl uit de jaren dertig/veertig. Onze inspirators hebben namen als Red Allen, Benny Goodman, Fats Waller, Louis Armstrong, Lester Young, Coleman Hawkins, Eddie Condon, Charlie Christian, Count Basie, e.a.

De stijl werd naar Breda gebracht door de leden van The Sunset Music Company. Vandaar dat we in onze naam een verwijzing naar die band verwerkten, waarin musici speelden zoals; Jim Goodwin, Dan Barrett, John Smith en Jeff Hamilton. Later werd deze muziek in Breda uitgedragen door o.a. Tom Baker en Joop Hendriks.
Deze swingstijl kenmerkt zich door een altijd stuwende ritmesectie en de wat losse manier van spelen door de blazers. Er is altijd sprake van een jamsfeer, waarbij riffs ter plekke ontstaan en geen enkel nummer twee keer op dezelfde manier verloopt.

Wij brengen de muziek recht uit het hart. Het spreekt vanzelf dat die beleving voor u en voor ons het best tot zijn recht komt tijdens live optredens.

Om die optredens altijd uniek en in de jam sfeer te houden, zijn we tot het concept van een telkens wisselende rietblazer gekomen. Elk optreden completeert een in onze stijl passende rietblazer onze groep, waarmee elk concert voor band en publiek spannend en verrassend is.

We begroeten u graag bij een van onze optredens!
Jim Goodwin